Últimes localitats: Aixopluc + Arquitecturia + H Arquitectes

Aixopluc
www.aixopluc.net

El seu camí era apropar-se cada cop més, més i més.’ John Berger

A aixopluc volem:
1. Col·laborar. El nostre ofici és ajudar als altres a construir el que necessiten. L’ arquitectura és una col·laboració, un acte d’ empatia i generositat. Hem de ser útils als altres. El nostre objectiu és construir el mínim per cobrir les necessitats d’algú.
2. Solucionar. La nostra funció és aportar solucions, no crear problemes. Economitzar, no encarir.
3. Facilitar. Pensem els espais per a que la gent s’hi senti a gust i per a que funcionin bé. Això és així per tot el cicle de la construcció: des dels nostres col·laboradors, fins els constructors i els usuaris. Ens esforcem per donar el màxim confort als altres amb la mínima despesa de material i energia. Facilitar les coses, no complicar-les.
4. Aprofitar. Per aconseguir-ho, la nostra prioritat és fer servir energia que encara no ha estat transformada per l’home: el sol, el vent, la pluja… Energia habitable. Construir microclimes.

David Tapias Monné, arquitecte (ETSAB 1999).

Arquitecturia
www.arquitecturia.net

ARQUITECTURIA s’inicia l’any 2006 amb Josep Camps i Olga Felip al capdavant.
ARQUITECTURIA ha treballat en projectes de l’àmbit cultural, docent, sanitari i residencial tant en el sector públic com privat.
La seva obra ha estat publicada a revistes d’arquitectura com Architectural Review, Architectural Record, Concept, Casabella, EXE i Arquitectura Viva.
ARQUITECTURIA ha estat inclosa a la llista dels Design Vanguard 2011 per The Architectural Record  i la selecció de 40under40 Awards per The European Centre of Architecture and The Chicago Athenaeum. L’estudi es guanyador del Young Architect of the Year 2010 per The Leading European Architectural Forum Awards i té una menció especial en la categoria d’ Arquitectes Joves atorgada per la Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo _BEAU XI.
Josep Camps actualment és professor de l’assignatura de Projectes arquitectònics a l’ Universitat de Girona. Per la seva banda, l’Olga Felip ha estat professora convidada a l’Architectural Association _Londres i professora assistent del BIArch.
ARQUITECTURIA centra la seva atenció en la tècnica i el procés de projecte. Això no vol dir que es renunciï a la preocupació pel llenguatge, sinó que es considera que la tècnica i el procés de projecte prevalen sobre aquest.

H Arquitectes
www.harquitectes.com

H ARQUITECTES és un estudi d’arquitectura fundat l’any 2000 situat a Sabadell (Barcelona), dirigit per quatre arquitectes associats: David Lorente Ibáñez (Granollers, 1972), Josep Ricart Ulldemolins (Cerdanyola del Vallès, 1973), Xavier Ros Majó (Sabadell, 1972) i Roger Tudó Galí (Terrassa, 1973). Els quatre es van llicenciar com arquitectes en la ETSA del Vallès entre 1998 i 2000, on Josep Ricart i Roger Tudó exerceixen com a professors de projectes i construcció respectivament. Xavier Ros exerceix de professor de projectes a l’ETSA de Barcelona.

La seva trajectòria ha merescut el reconeixement de diversos premis i la publicació en destacats mitjans nacionals i internacionals. Durant els darrers anys també han estat convidats a donar conferències a diferents ciutats europees.

Amb un clar concepte de l’arquitectura i una filosofia de treball ben definida, l’estudi assumeix un compromís que abasta des de la vessant més social fins a la problemàtica mediambiental, tenint sempre present les demandes del client. Per H Arquitectes, l’eficiència energètica és un característica que hauria d’estar present en tot projecte d’arquitectura, ja no com un “plus”, sinó com un element comú exigible a cada nova proposta d’edificació.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Foros 2012

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s