Josep Quetglas: “Le Corbusier. Cobijos”

Josep Quetglas (Ciutat de Mallorca, 1946), arquitecte, catedràtic i professor de composició arquitectònica de la Universitat Politècnica de Catalunya. Ha publicat els llibres: Escritos colegiales; La casa de Don Giovanni; El horror vitrificado: imágenes del Pabellón de Alemania; Pasado a limpio I y II; Artículos de ocasión i, recentment, Les Heures Claires.

Al paradís, els professors són Frank Lloyd Wright, Adolf Loos o Le Corbusier, i el mètode d’aprendre i ensenyar és el qual un aprendria als seus peus, al seu costat, protegit per ells”.
J. Quetglas

A l’Escola hi tens els millors professors. Qualsevol pot anar a escoltar-los, no importa curs ni horari. No passen llista.
Se sap immediatament que són els millors, perquè sempre estan aquí quan els necessites -tot just arribes i ja estan a punt per començar, sense faltar cap dia, sense mai arribar tard. Perquè parlen al teu nivell, no són d’aquests que amaguen la seva inseguretat darrera d’un llenguatge fosc. I perquè, com més en saps, més et diuen. Mai es cansen de fer classe, no envelleixen, no tenen el cap posat al seu despatx o a l’escalafó. No conspiren entre ells. Només viuen per a ensenyar-te arquitectura. Que de quina Escola estic parlant? De la teva.
Que qui són aquests rara avis? No, no són cap minoria, són, al contrari, la majoria dels teus professors. Vols noms? El curs acaba i encara no t’has apuntat els seus noms a l’horari? Són Le Corbusier, Aalto, Siza, Wright, Mies, Loos, Ruskin, Hejduk, Smithson… Aquesta és la gent que fa classe a la teva Escola. No ho sabies? Sí, t’estan esperant en la Biblioteca, per fer-te classes particulars.
Cada dia, a l’arribar a l’Escola, decideix-te: -“Amb qui vaig avui a classe, amb Aalto, amb el d’Urbanisme, el de Projectes, el d’Història…?”
Escull. Deserta les aules. No vagis a classe. Que quedin buides. Ves a la Biblioteca, ells t’esperen”.
J. Quetglas

+ info: wikipedia

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Foros 2008-09

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s